Johannis Cornelis van der Meer Mohr

1870 Vd Meer Mohr JC web

In 2007 heb ik een boekje geschreven over de kunstschilder en fotograaf Johannes Cornelis van der Meer Mohr (1821-1876).  Hierin heb ik alle mij toen bekende schilderijen en aquarellen opgenomen. Inmiddels zijn daar de nodige werken bijgekomen. Hij woonde en werkte in Antwerpen, Maastricht en tenslotte in Middelburg. Daar was hij tevens werkzaam als leraar tekenen aan de HBS. Hierboven zien wij de kunstschilder met zijn tweede vrouw Martina Geertruid Hendrika van Diggelen en zijn dochter Charlotte Henriëtte van der Meer Mohr uit zijn eerste huwelijk met zijn nicht Elisabeth Christina van der Meer Mohr.

Hieronder aan de pagina is het zogenaamde Arti-geschenk afgebeeld waaraan Van der Meer Mohr heeft meegewerkt. In het midden rechts is van hem een andere versie van de grote Kerk van Dordrecht te zien, dan onder de tekst wordt getoond.  Daaronder is een portretfoto te zien, die Mohr heeft gemaakt van een mij onbekende vrouw.

JC van der Meer Mohr-cadeau Willem III 1024x741

Van der Meer Mohr is vooral bekend geworden als schilder van kerk- en andere interieurs. Daarnaast heeft hij een aantal portretten geschilderd, die niet van een grote kwaliteit getuigen.

Indien u werk van deze kunstenaar bezit en dat met mij wilt delen verzoek ik u contact met mij op te nemen.Grote Kerk